Jótékonysági est Kismartonban 2015

Készült: 2015. október 12. hétfő, 21:52

Október 9-én részt vettünk a Vis Fontis Alapítvány jótékonysági estjén Kismartonban, az Esterházy kastélyban. Erre az útra Egyesületünk hat pártfogoltja is elkísért minket.


Egy új, eddig számukra teljesen ismeretlen világba kaptak betekintést. Már csütörtökön elindultunk velük, és útközben megálltunk Sopronban egy ebéd és egy rövid városnézés erejére. Késő délután érkeztünk meg Eisenstadtba.
Ettől a pillanattól kezdve hirtelen felgyorsultak az események. Már maga a szállás is ámulatba ejtette a gyerekeket, közülük edig még egyikük sem aludt három csillagos hotelben. Miután mindenki elfoglalta a szobáját átvezettek minket egy közeli étterembe, ahol újabb meglepetés fogadta a srácokat! Azt választhattak az étlapról, amit csak szerettek volna. Nemsokára csatlakozott vacsoránkhoz meghívónk és a másnapi jótékonysági est házigazdája, Ottrubay Ágnes. Később személyesen mutatta meg nekünk egy esti sétán a kisváros szépségét. Utána sietve nyugovóra tértünk, mert másnap még számos program várt ránk.
Egy kiadós reggeli után egy kiváló idegenvezető kíséretében jártuk be Fraknó várát. Mindannyiunkat ámulatba ejtett, nem csak az épület szépsége, az évzázadok során felhalmozott kincsek és tudás gazdagsága, de magának az Eszterházy családnak a története. Ezt az érzést még csak fokozta a kismartoni Eszterházy kastélyuk pompája. Délután itt is körbevezettek minket, ami szintén érdekes élmény volt, ám az igazi katarzist az este hozta el. A kastély, melyben néhány órával előbb még kíváncsi túristacsapatok sétáltak egyszerre megelevenedett. Kigyúltak a fények, megszólalt a zene és sorra érkeztek az elegáns vendégek.
A gálára a Haydn teremben került sor. 360 vendég előtt mutatta a Vis Fontis Alapítvány azt a kilenc civil szervezetet, amelyek munkáját a következő év során támogatni kívánja. Minden szervezet három célt nevezhetett meg, melyek közül egyet választott ki az Alapítány. Így minket a következő év során az István, a király rockopera harmadik, csíkszeredai előadásában fognak támogatni. Ezúton is hálásan köszönjük a támogatást és a bizalmat, reméljük, hogy jövőre sem fogunk csalódást okozni. Az est után másnap hazafelé még meglátogattunk a gyerekekkel egy vidámparkot, és rövid sétát tettünk Bécs belvárosában.
Az utazástól, az ünnepléstől és élményektől fáradtan, de boldogan értünk haza szombat este, Felejthetetlen hétvége volt nem csak a gyerekek, hanem mindannyiunk számára!

Számlaszám: CIB Bank 10702143-68290074-51100005

Székhely: 2023 Dunabogdány, Szent Donát utca 7/2.