Szövetség az életért tábor 2016

Készült: 2016. szeptember 14. szerda, 09:13

Sikeresen lezajlott a X. Szövetség az Életért táborunk a Csobánkai Cserkészparkban. Rövid beszámolónkat olvashatják a tartalmas és színes hétről.

2007 óta óta évről-évre több száz árva és nehéz sorsú gyerek érkezik a Kárpát-medence területéről, Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből, a Gyimesekből, Moldvából, a Vajdaságból és az anyaországból július elején hozzánk, hogy együtt töltsünk egy tartalmas, felemelő hetet. A táborunk fokozatosan kinőtte magát, mivel kezdetben 250 fiatalt táboroztatott 80-100 egyetemista, idén pedig már a tizedik alkalommal szerveztük meg; ennek során 600-650-en gyerek érkezett Csobánkára, akiket 200 önkéntes segített.

Az egyesület igyekszik évről-évre színessé és változatossá tenni a hetet, ami sok gyermeknek az egyetlen nyaralás, kimozdulás az évben. Mindig van sportnap, strand, élményfürdő, kézműves foglalkozás, kirándulás, evezés, táncház, akadályverseny, számháború, hajózás, de az esti koncertek sem maradhatnak el.Ám a megszokott programok mellett igyekszünk minden esztendőben valami újítást is belecsempészni a táborba, hogy azok se unják meg, akik évről-évre velünk vannak.

Az egyik meglepetés egy új tábori dal volt, mely - a tábor keretmeséjéhez igazodva - a honfoglalástól az államalapításig húzódó időszakról szólt. Ehhez egy egyszerű, de látványos koreográfiát dolgoztunk ki. Majd a tábor végén, a Budai Vár előtt adta elő a 800 ember az énekes-táncos "flashmobot".

Idén továbbá egy úgynevezett "szelfi-programmal" készültünk, mely során a csoportokba beosztott táborozók és az önkéntesek Budapest központjában tölthettek el pár órát. Ezalatt az idő alatt minél ötletesebb szelfiket kellett készíteniük, melyeken az egész csapat rajta van.

Nagy meglepetése volt még a tábornak az utolsó este egy közel fél órás tűzijáték a 10 éves jubileum alkalmából.

A Szövetség az életért táborról bővebben a Programjaink/Szövetség az életért tábor fül alatt olvashatnak!

 

Számlaszám: CIB Bank 10702143-68290074-51100005

Székhely: 2023 Dunabogdány, Szent Donát utca 7/2.