Az Advent méltó kezdete

Készült: 2014. december 10. szerda, 20:35

Véget ért az adventi látogatás, az 50 vajdasági, illetve 50 székely és csángó árva és nehézsorsú fiatal újabb élményekkel gazdagodva térhetett vissza otthonába december 4-én.

            És hogy hogyan telt el a hét? A november 28-i, pénteki érkezés után azonnal az esztergomi Aquaszigetbe látogathattak el a gyerekek, majd mindenki hazatérhetett az őt befogadó családhoz, ahol másnap délelőtt is folytatódhatott az ismerkedés.

            Szombat este került sor a gálaestre, ahol a látogatók viszonozhatták az itt kapott ajándékokat - előadták az otthon már begyakorolt karácsonyi előadásukat. Délután a vajdaságiak Hidegkúton, a székelyek és csángók pedig Piliscsabán még utoljára elpróbálták a műsorukat, melyet a gálán kívül többször is előadtak a hét során, majd következhetett élesben! Az estet Balázs atya köszöntője után Délvidék angyalai kezdték - énekeltek, és verset mondtak -, ezután a csángók szavaltak és furulyáztak viseletben. Végül a székelyek dupláztak, először egy betlehemest láthattunk a kisebbektől, majd a nagyobbak énekeltek el három gyönyörű karácsonyi dalt. Ezek közül a Karácsonyi álom a hét „himnuszává” vált, bemászott a fülekbe és a szívekbe, és ott is marad a következő látogatásig.

A műsorok után a Believer Soul és a U-Bend zenélt a közönségnek, és a nyomás alól felszabadult gyerekeknek. Az este nagyon szépen sikerült, jó hangulatban telt, és külön öröm volt, hogy jóval többen eljöttek, mint tavaly.

 

            Vasárnap, a családi napon a házigazdákkal tölthették a napot a kis vendégek, hétfőtől folytatódtak a szervezett programok. Ekkor Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán adták elő a műsorukat, majd az Elevenpark játszóház várta őket. A kedd volt talán a legtartalmasabb nap, a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a Csodák Palotáját és a Tropicariumot is végigjárhatták a délvidéki, székely és csángó gyerekek. Szerdán délelőtt a PPKE Információs Technológiai Karán mutatták be karácsonyi ajándékukat, itt is nagy örömmel fogadták az előadást a tanárok és a diákok egyaránt. Délután a Fővárosi Nagycirkusz Zéró Gravitáció előadását, igazán hajmeresztő produkciókat csodálhattak meg, de az élményözönnek még ekkor sem volt vége! Az utolsó napon, csütörtökön a minden évben várva-várt visegrádi bobozásra került sor, majd a dunabogdányi Forgó Étteremben egy búcsúebéddel zárult a programdús hét.

            Köszönjük szépen mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy az adventi látogatás létrejöjjön! Ahogy kis vendégeink, úgy mi is alig várjuk a következő alkalmat, hogy újra találkozzunk!

            A karácsony közeledtével azonban a többi remény kis emberéről sem szeretnénk megfeledkezni. Hogy mindannyiuknak jusson meglepetés a fa alá, ezért kérünk szépen mindenkit, aki teheti, hogy vegyen részt a „Cipősdoboz akciónkban”! Vagyis tegyen maximum 2-3000 forint értékben egy cipősdobozba ajándékokat, és írja rá a csomagra, hogy kinek szánná (fiú/lány, kor)! Ahogy minden évben, most is 2000 dobozra lenne szükségünk, ezért különösen számítunk mindenkire, hogy segítségükkel szebbé tehessük a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát! A csomagokat december 15-ig várjuk a Budapest - Pesthidegkút-Ófalu Sarlós Boldogasszony Plébánián (Budapest, Templom köz 1.), a Budapest - Széphalom Jézus Szíve Plébánián (Budapest, Kazinczy utca 3.), a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában (Budapest, Községház utca 8-10.), illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem két karán. A Bölcsészettudományi Karon, az Egyetemi Lelkészségen (Piliscsaba, Egyetem utca 1.) vagy az Információs Technológiai és Bionikai Karon (Budapest, Práter utca 50/a) is van lehetőség az ajándékok leadására.

Minden csomagot előre is nagyon szépen köszönünk!

Szűcs Emese

Számlaszám: CIB Bank 10702143-68290074-51100005

Székhely: 2023 Dunabogdány, Szent Donát utca 7/2.